Uydunet Netmaster Modem SIP RTP Ayarları

Merhaba,

Uydunet üzerinden hizmet alan bir lokasyonda kurulan çağrı merkezinin VOIP üzerinden ses alışverişinin sağlıklı yapılamadığını farkettik.

İlk önce Uydunet in de bir VOIP hizmeti olduğunu ve 5060 SIP portunu engellediğini düşündük.Sistemin BIND portunu 50160 yaparak bu olasılığı aştık.Fakat sistem DMZ alanında olmasına rağmen bir türlü RTP Paketlerinin sağlıklı geçmesini sağlayamadık. Arama yapılabiliyor ama karşı tarafın telefonu açtığı sinyali ve ses iletimi olmuyordu. Modem üzerinde bir log dosyası bulamadığımız için sorunu teşhis etmemiz uzun sürdü. Okumaya devam et “Uydunet Netmaster Modem SIP RTP Ayarları”

FreePBX – Custom Trunk ile Ses Kaydı Almak (Custom Trunk Call Recording)

FreePBX üzerinde müşterilerimiz bazı durumlarda gelen aramaların otomatik olarak (Not Follow Me) cep telefonlarına yönlendirilmesini istiyorlar. Follow Me ile yönlendirme yaptığımızda gelen aramanın numarasını yani CID’si ni cep telefonuna iletemiyoruz. Bu yüzden Custom Trunk ile operatör üzerinden yönlendirme yapıyoruz. Okumaya devam et “FreePBX – Custom Trunk ile Ses Kaydı Almak (Custom Trunk Call Recording)”

FreePBX GUI 403 Forbidden Hatası

Sangoma’nın FreePBX i satın almasıyla birlikte, sanırım artık yavaş yavaş Elastix’i bırakıyoruz. Dünya üzerinden şu anda aktif olarak, yaklaşık 3 milyon FreePBX Santralin çalıştığı belirtiliyor.

FreeBPX arayüz ekranına bağlanmak isterken 403 hatası almaktaydım. IPTables, Fail2Ban ayarlarında ise IP Adresim engellendiğine dair bir bilgi göremedim. Putty ile Tunnel oluşturup localhost üzerinden de 403 Forbidden hatası alıyordum.

Sorunu, /var/www/html/admin klasörü altında bulunan .htaccess dosyasını düzenleyerek çözdüm. Dosyanın ikinci satırında, Deny from All komutu var. Bu komutu Allow from All yapmak güvenlik açığı oluşturabileceği için, Allow from 127.0.0.1 yaptım. Böylelikle Putty üzerinden SSH Tunel ile FreePBX GUI ekranına sorunsuz bağlanabildim.

Yardımcı olması dileğiyle..

Kuyruk içinde iki adet IVR Çalıştırmak (Elastix/Freepbx – IVRBreakOut)

Santralimizde bir IVR olduğunu ve arayan kişileri bu IVR ile anons dinlediğini varsayalım. Amacımız bekleme müziği arayan kişilere çalarken ve kişi kuyrukta beklerken “Şu işlemi yapmak için X tuşuna basabilirsiniz.” şeklinde bir IVR daha çalıştırmak.

Senaryomuz, Ana isimli IVR ımız gelen aramaları karşılıyor. Arayan müşterilerimiz kuyrukta beklerken 30sn de bir kampanyamızın duyurulmasını istiyoruz. Hatta kampanya hakkında bilgi almak için belirlediğimiz bir dahiliyi tuşlamalarını istiyoruz. Okumaya devam et “Kuyruk içinde iki adet IVR Çalıştırmak (Elastix/Freepbx – IVRBreakOut)”

Didlogic ile Yurtdışında Sanal Ofisler Açalım

Diyelim ki yurtdışından çok müşteriniz oluyor. İletişim kurmak için hem müşteriniz, hem siz iyi bir ücret ödüyorsunuz. Müşterilerinizin sizi kendi ülkelerinin içinde gibi hissetmesini istemez miydiniz?

Örneğin; müşterilerinizin büyük bölümü Fransa’da. Müşterilerinizin Paris’te bulunan numaranızdan size ulaşması, müşterinizin şehiriçi ücret ödemesini, sizinse hemen hemen hiç ücret ödememeniz nasıl bir duygu olurdu? Bence güzel olur 🙂 Okumaya devam et “Didlogic ile Yurtdışında Sanal Ofisler Açalım”

Zoiper ile Akıllı Telefonlarımızı İşyerimizde Telsiz Telefon Gibi Kullanmak

IP Santral kullanan kurumlarda Telsiz telefon yatırımları biraz maliyetli olabiliyor. Çoğu çalışana kurum içinde ki yasal telsiz sınırları yetmediğinden baz istasyonları ile genişleme yapmak gerekiyor. Bu ayrı bir yatırım olduğu için cihazların kalitesine göre maliyetler oldukça yükselebiliyor.

Çare: akıllı telefonlar. Artık herkesin elinde olan akıllı telefonları kurum içinde çalışan bir telsiz telefona dönüştürebilirsiniz. Kurumunuza maliyetlerden tasarruf ettiğinizi gösterebilir ve bilgi sistemleri departmanının bir gider departmanı olmadığını ispatlayabilirsiniz. Okumaya devam et “Zoiper ile Akıllı Telefonlarımızı İşyerimizde Telsiz Telefon Gibi Kullanmak”